Golvläggning i offentlig miljö

Ska du investera i nytt eller renovering av gammalt golv?
Vi tar hand om entreprenaduppdraget!

Klicka här för att se våra tjänster inom golvläggning

Golvläggning från Golvimporten innebär att du får du en trygg helhetslösning där du väljer hur stor del av vårt helhetskoncept du vill ha.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert →

Brett utbud av tjänster inom golvläggning

Vid golvläggning kan ni välja mellan att köpa enbart golvmaterial, tjänster eller en kombination av båda alternativen. Oavsett vilket ni väljer att köpa av oss erhåller ni en total kvalitetsgaranti på utfört arbete och golvgaranti på golvet. Golvimporten har optimerade system för läggning av plattor, system som tryggar en god arbetsmiljö, effektivitet och hög kvalitet. Förutom att hålla en hög kvalitet för att kunna hantera den höga påfrestningen är det också bra om golvet är tyst att gå på. I längden kommer det vara ansträngande för både anställda och kunder om ljudnivån ökar markant så fort man går på golvet.

Inget golvläggningsuppdrag är för litet eller för stort för Golvimporten, allt från en liten utbyggnation eller renovering, till stora avancerade arbeten. Även där golvläggningen innebär mönsterläggning, håltagning och urskärning. Ett exempel på projekt är marmorläggningen på Mall of Scandinavia, som krävde mycket kvalificerade hantverkare. Det är ett av våra större projekt med entreprenad som innefattade över 20 000 m² golvläggning. Utöver golvläggning erbjuder vi såklart också golvrenovering på befintliga golv.

Golvläggning i offentlig miljö

Vi på Golvimporten har en lång erfarenhet av golvläggning i allmänna utrymmen så som butiker, kontor, entréer. Vi har även haft förmånen att förse gallerior och en flygplats med nya snygga och slitstarka golv. När ni anlitar oss för golvläggning innebär det att ni får en trygg helhetslösning. Ni väljer hur stor del av vårt helhetskoncept ni vill ha och där efter planerar och genomför vi projektet.
golvläggning i butik

Lång erfarenhet av entreprenaduppdrag

Ställer ni er frågan hur det ska gå till med en golvläggning? Låt oss ta ett helhetsgrepp om projektet och göra det vi är bäst på. Vi har lång erfarenhet av entreprenaduppdrag och är med från projektets start. Vi har erfarenhet av att genomföra olika sorters projekt och varit med och tagit denna sorts beslut hos många av våra kunder. Tillsammans hjälper vi er göra hållbara val som är anpassade och rätt för er verksamhet och er golvläggning.

Vi som företag har närmare 60 års erfarenhet av de två dominerande teknikerna inom golvläggning, ”Bruksläggning” (GB1, GB2 och GB3) ”Fixläggning” (GF1), och kan montera upp till 1000 kvm färdig yta per vecka. Kräver underlaget en avjämning har vi även den kunskapen. Som komplement till golvläggning erbjuder vi även alltid anpassad golvbehandling för bästa förutsättningar för den dagliga driften. I en offentlig miljö behöver golvet tåla mycket eftersom det utsätt för hård belastning på olika sätt. Varje dag är det många som går och står på golv i den typen av miljö.

Underhåll efter golvläggning

Rätt underhåll, efter en golvläggning, kommer förlänga livslängden på ert golv och rätt underhåll innebär allt ifrån städning till golvbehandlingar. Det är även en fördel att använda entrémattor för att skydda golvet. Precis i entrén ligger den golvytan som ska stå emot grus, smuts och snö som kommer in när kunder går utifrån gatan och in i butiken. Finns det då en entrématta kommer den att samla upp den värsta smutsen. Den är även enkel att dammsuga av eller låta ett företag byta ut med jämna mellanrum. Förutom mattor bör daglig städning anpassas efter behov och utföras med rekommenderade rengöringsmedel. Skulle det användas fel dosering eller fel medel kan det göra med skada än nytta och ni riskerar att få flammiga golv med en hinna av rengöringsmedel som framöver ger svårskötta golv.

Håll golvet i bra skick

Fläckar som uppstår bör hanteras så fort som möjligt för att inte risker bestående missfärgningar som inte går att behandla och få bort om det gått för lång tid och de har satt sig i materialet. För enkel och smidig fläckborttagning kan ni kolla på vårt sortiment av rengöringsmedel:

  • Fläckbort för textil som rengör varje fiber för de flesta textilmaterial.
  • Tuggummuibort spay som smidigt tar bortklibbiga ämnen så som tuggummi, limrester, rester från självhäftande etiketter, kritor, modellera, läppstift och annan kosmetika.

För att skona golvet och förebygga ytliga skador kan det även vara en idé att sätta möbeltassar av filt eller annat mjukt material på lokalens inredning. Klädställningar, möbler och övrig inredning som flyttas runt och både släpas och rullas kommer med tiden repa golvets ytskikt men med någon form av möbeltassar eller gummitassar går det att förebygga mycket.

Efter att vi utfört en golvläggning hos er gå vi igenom både specifika och allmänna skötselanvisningar och underhåll som är anpassat för den typ av golv ni valt att investera i. Vi kan även rekommendera rätt typ av golvbehandlingar för att kunna hålla er golv i bästa skicka så länge som möjligt.

person med kundvagn går på en grön matta

Vårt Engagemang för Kvalitet och Miljö

På Golvimporten är vi inte bara engagerade i att leverera estetiskt tilltalande och hållbar golvläggning och andra golvbehandlingar; vi är även djupt engagerade i kvalitet och miljö. Vår kvalitetspolicy är grunden i vårt arbete, där vi skapar nöjda kunder genom nära samarbete och kontinuerlig utveckling av våra tjänsters kvalitet. Detta uppnår vi genom att vara lyhörda för våra kunders behov, ha ett enhetligt och effektivt arbetssätt, samt en aktiv ledning som främjar ett proaktivt kvalitetsarbete. Varje medarbetares ansvarskänsla och initiativkraft är nyckeln till ständiga förbättringar.

Miljöansvaret är en annan stor del av vår verksamhet. Att välja oss att utföra din golvläggning innebär att du väljer en partner som prioriterar miljövänliga lösningar. Vår miljöpolicy inkluderar användning av material med minimal miljöpåverkan, strävan efter minimala bieffekter på både inre och yttre miljö, klimatsmarta transporter, och kontinuerliga förbättringar utöver de gällande miljökraven. Vi tar även våra anställdas säkerhet och hälsa på stort allvar, och investerar i deras utbildning och kunskapsutveckling för att ytterligare stärka vårt miljöarbete.

Genom vårt engagemang för kvalitet och miljö, strävar Golvimporten efter att erbjuda inte bara överlägsen golvläggning, men också att bidra till en hållbar framtid.

Kontakta oss för en offert på golvläggning

Kontakta oss för att prata om hur er golvläggning kan se ut. Ni kan nå oss via chatten, telefon eller så mejlar ni in förfrågan och ritning så återkommer vi med svar på era frågor samt en offert. Vi vet att det kan vara svårt att välja bland golv men vi har en lång och gedigen erfarenhet av golvläggning som vi gärna delar med oss av och kan ta ett helhetsgrepp om projektet om ni vill.

Våra tjänster

Golvläggning GB1

Golvläggning med plattor i bruk med fast förankring i underlag

Golvläggning GB2

Golvläggning med plattor i bruk som flytande golv

Golvläggning GB3

Golvläggning med plattor i bruk med vibrationsmetodik

Golvläggning GF1

Golvläggning med plattor i fix (lim)

Golvavjämning

Gamla och ojämna golv kan bli som nya igen

Stegljudsisolering

Stegljudsisolering görs i byggnader för att begränsa ljud från gångtrafik, stolskrap och liknande störningsljud.