Golvimporten köper Lidgolw

Golvimporten förvärvar Lidgolw, en av branschens ledande butiksplattläggningsföretag med säte i Lidköping. Förvärvet bidrar till Golvimportens fortsatta tillväxtresa som marknadsledande experter på terrazzo, natursten, keramiska golv och andra ytskikt till miljöer med hög trafikintensitet och stort slitage.

Lidgolw startades 2005 av nuvarande ägare Carl-Johan Lundgren. Innan etableringen av Lidgolw var Carl-Johan en del av Golvimporten och i samband med förvärvet återvänder han nu som Affärsområdeschef och Senior Advisor till Golvimporten där han även blir en del i Golvimportens ägargrupp.

Golvimporten etablerades 1965 i Lidköping av familjen Träff. Under 2012 genomgick företaget ett generationsskifte och Pierre Nilsson, nuvarande huvudägare, förvärvade företaget. Idag ligger Golvimportens huvudkontor samt huvudlager i Borås och företaget har ca 40 anställda. Golvimporten är en rikstäckande partner med verksamhet i hela landet och vi finns med vid ett flertal kunders internationella expansion.

Inledningsvis kommer Lidgolws verksamhet drivas vidare av Carl-Johan Lundgren under Golvimportens regi. Under 2022 kommer en vidareutveckling inledas där Lidgolws verksamhetsinriktning skall utgöra ett renodlat 4:e affärsområde jämte Golvimporten Entreprenad AB, Golvimporten Golvservice AB och Golvimporten TileDesign AB. En utveckling med mål att nå ett ännu attraktivare helhetserbjudande till våra kunder.

– ”Det är med glädje vi hälsar Lidgolw välkomna till Golvimporten. Vi är övertygade om att Carl-Johan Lundgrens digra och långa erfarenhet och kunskap inom vår bransch kommer vara en starkt bidragande faktor till vår fortsatta utveckling som experter på Säljande golv, ”säger Golvimportens VD Pierre Nilsson. ”Vårt fokus är att leverera ett helhetskoncept där vi tar ansvar i hela värdekedjan, därmed kompletterar detta förvärv vårt helhetserbjudande perfekt och är helt i linje med vår affärsidé; att alltid ha nöjda kunder.”

Förvärvet genomfördes 2021-09-30. För mer information vänligen kontakta

Pierre Nilsson
VD Golvimporten

pierre.nilsson@golvimporten.se
Mobil: +46 (0)706 18 89 60
Direkt: +46 (0)33 720 40 61

Jula & Willys i Falköping

Utvecklingen av handeln i Falköping och Ållebergs Center fortsätter. Nu storsatsar även Jula med nytt varuhus vid infarten till Falköping och i samma byggnad blir Willys en av hyresgästerna. För Golvimporten innebär det golvläggning hos båda våra kunder samtidigt. Ansvarig byggherre är Skeppsviken.

 

Projekt Biltema Partille har inletts

För Golvimporten är det en ära att få vara med i Biltemas storsatsning på nya varuhus där vi fått förtroendet att lägga granitgolv i samtliga Biltema-butiker. I vissa butiker utför vi även flytspackling, mattläggning och plattsättning.

Under hösten 2020 och våren 2021 har vi genomfört golvläggning i ett flertal nya varuhus däribland Eskilstuna och Hässleholm. Nu inleds arbetet gällande nysatsningen i Partille.

Jula expanderar i Skåne

Jula stärker sin position i Skåne och öppnar nytt varuhus i Löddeköpinge. Golvimporten står för leverans av terrazzo golv från Italien och plattsättning av 2400 kvm golvyta.

Vi flyttar till nya lokaler

Från och med november 202 finns vi på plats i våra nya fantastiskt fina lokaler på Elementgatan 14 i Viared, Borås. Här har vi en mycket förbättrad lagerkapacitet och ytor för fortsatt expansion.

Vi anställer samtliga våra golvläggare

Byggbranschen står inför en kommande nödvändig förstärkning och åtstramning av regelverk och spelregler på den svenska marknaden. Vi stöttar denna insats till 100% och har alltid haft en långsiktig strategi gällande vår utländska arbetskraft. Vi verkar inom ett hantverksyrke där det finns en resurs- och kompetensbrist i Sverige, samarbete med utländska underentreprenörer har således varit naturligt. Men våra krav har alltid varit tydliga, utländska underentreprenörer ska verka i enlighet med svenska arbetsförhållanden och regler. Vårt nästa steg framåt är därför enkelt och självklart, sedan augusti/september är samtliga våra golvläggare anställda i Golvimporten. Det gör oss ännu starkare inför framtiden! Varmt välkomna säger vi således till våra olika team.