Ångströmlaboratoriet i Uppsala

Ett år senare och visionen börjar bli verklighet. NCC genomför en utbyggnad av Ångströmlaboratoriet i Uppsala där Golvimporten precis avslutat golvläggningen av 3700 m2 terrazzogolv inklusive trappor. Valet av terrazzo föll på mörkgråa stenen Nero från vår samarbetspartner Agglotech. Attraktiv och smakfull design av en ny kunskapsmiljö.

Utbyggnaden av Ångströmlaboratoriet är en viktig satsning för Uppsala universitet som möjliggör att forskning- och utbildningsverksamheten kan expandera i en tvärvetenskaplig miljö. Det befintliga Ångströmlaboratoriet består idag av 72 000 kvadratmeter och dagligen vistas här cirka 5 000 forskare och studenter. Verksamheten är trångbodd och i stort behov av större lokaler.

I projektet ingår tillbyggnad av en flygel, med främst undervisningslokaler och kontorsplatser, och en ny huvudbyggnad. I den nya kubformade huvudbyggnaden kommer drygt 1 200 studenter och 400 anställda att ha sin hemvist. Här byggs Ångströmlaboratoriets nya entré samt reception, studentservice, mötesytor, café, bibliotek, ljusgård och en aula. Utbyggnationen motsvarar totalt 30 000 kvadratmeter.

Skiss: PE Teknik & Arkitektur

AFFÄRSOMRÅDE

Golventreprenad

ORT

Uppsala

PROJEKTNAMN

Lorem ipsum dolor sit amet

UTFÖRT

2022

HUVUDENTREPRENÖR

NCC

SLUTKUND

Akademiska Hus

Tillbaka

Liknande projekt