Mattrengöring

För CleanEntrance® Entrézoner har vi ett utvalt sortiment av rengöringsprodukter, t ex mattrengöring och fläckborttagning.

Visar alla 3 resultat

Mattrengöring i offentliga miljöer

Att ha rena och vårdade lokaler är något som påverkar inom dagligvaruhandeln. Skapar man en fräschare och attraktivare miljö tenderar konsumenter att öka sina inköp. Så ett rent intryck kan öka din försäljning. Har ni fräscha mattor och rena golv i era lokaler känner sig besökaren välkommen och det kommer reflektera tillbaka på er verksamhet. Genom mattrengöring kan ni uppnå de resultat ni vill komma åt.

Vill ni ha hjälp finns vi för er hela vägen och kan erbjuda både tjänster och produkter för mattrengöring. Även i vår grundgaranti har vi valt att lägga till att årligen utför vi en service på eventuellt ingående maskiner. Man kan även köpa till en utökad garanti där det ingår två djuprengöringar per år och ett årligt utbyte av mattan på ca 10–15% av totala ytan till exempel gångstråk. Allt för att ni ska känner er trygga i hantering av er mattor och mattrengöring.

Mattrengöring och fläckborttagning

Ska ni rengöra er mattor behöver ni först säkerställa så att mattan är krympfri och att färgen är tvättäkta. En tvätt eller mattrengöring ska inte göra en negativ inverkan på mattan. Det är även viktigt att upplysa sig om mattrengöringens säkerhetsinformation och vad som avråds i samband med användning. Samt hur ni ska hantera situationen om olyckan skulle vara framme.

Mellan stora mattrengöringar kan man behöva punkthantera fläckar och orenheter som uppstår. Att behandla denna typ av fläckar så fort som möjligt är viktigt för att ha en chans att lyckas. Vi på golvimporten säljer utöver vårt Mattrent även två medel för olika sorters fläckar. De funkar även om ni fått fläckar på övriga textiler i lokalen. Exempelvis smuts, smink eller tusch på kuddarna i soffan eller smutsstänk på gardinerna. Vi har även en rengöringsspray som är framtaget för att hantera exempelvis tuggummin och självhäftande etiketter som kan ha fastnat på golv eller bord.

Innan ni börjar att använda någon spray eller rengöringsmedel ska ni alltid göra ett test på textilen ni vill rengöra, så den klarar av rengöringen utan att ta skada. Ett tips är att testa på en bit som inte kommer att synas.

Vårt utbud av mattrengöring

I vårt utbud säljer vi två komplement till mattrengöring:

  • Ta bort fläckar med vårt SP Break Up Textile Cleaner foam för textilmaterial som finns i offentliga miljöer och utsätts för smuts och skit.
  • Vårt SP BREAK UP Chewing Gum Remover spray tar enkelt bort tuggummi, limrester, rester från självhäftande etiketter, kritor, modellera, läppstift och annan kosmetika

Hur tar man bort olika fläckar?

Om olyckan är framme har vi här en guide för olika typer av fläckar:

  • Kaffe och choklad – tar ni enklast bort med ett rengöringsmedel och ljummet vatten.
  • Blod – kan vara en svår fläck att få bort men kallt vatten brukar fixa de flesta blodfläckarna.
  • Tusch eller bläck – går enkelt att få bort med tvättnafta eller lacknafta.
  • Tuggummi eller stearin – här funkar som sagt vårt SP BREAK UP Chewing Gum Remover spray.
  • Rost – är tråkiga fläckar men testa rengöringsmedel och ljummet vatten.

 

Kontakta oss om mattrengöring

Kontakta oss om ni har frågor om mattrengöring. Ni kan nå oss via chatten, telefon eller så mejlar ni in förfrågan så återkommer vi med svar på era frågor. Glöm inte att fråga oss om våra garantier som innehåller bland annat periodiskt underhållsavtal på mattrengöring på golv som är installerade av oss på Golvimporten. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av mattrengöring som vi gärna delar med oss av.